T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ARTVİN / HOPA - Hopa Özel Eğitim Meslek Okulu

10-16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası

10 - 16 günlerini kapsayan hafta, Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Haftası olarak kabul edilmiştir. Bu haftanın amacı, özel gereksinimli bireyler açışından toplumda farkındalık yaratabilmek ve toplumdaki bireylerin, özel gereksinimli bireyler ile empati kurmasını sağlamaktır.

Ülkemizde yaşayan tüm özel gereksinimli bireylerin sahip oldukları temel hak ve hürriyetlerden en iyi şekilde yararlanmaları, yaşam standartlarının yükselmesi ve sosyal yaşama katılımları konusunda sadece devletimize değil bizlere de önemli görevler düşmektedir. 

Özel gereksinimli bireyler kendilerine inanıldığı ve fırsat verildiği takdirde  spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına kadar her alanda kanıtlamışlardır. Bu denli önemli başarılara imza atan özel gereksinimli bireyler dayanışma ve uzlaşı ruhuyla yaşamın her alanında desteklenmeleri halinde her şeyin üstesinden gelebileceklerini göstermişlerdir. 

Hopa Özel Eğitim Meslek Okulu olarak bu vesilesiyle tüm özel gereksinimli bireylere her zaman yanlarında olduğumuzu belirterek onlara ve fedakar ailelerine sağlıklı, mutlu bir yaşam dileriz.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.05.2023 - Güncelleme: 11.05.2023 13:12 - Görüntülenme: 114
  Beğen | 0  kişi beğendi