ARTVİN / HOPA - Hopa Özel Eğitim Meslek Okulu

Nis

Bildiğiniz üzere Nisan ayı Otizm Farkındalık Ayı olarak kabul görmektedir. Bu kapsamda meslektaşlarımızın ve velilerimizin talepleri doğrultusunda Hopa Özel Eğitim Meslek Okulu olarak “ Otizmli Bireylerde Cinsel Eğitim” konulu online eğitim düzenledik. Eğitimi alanında uzman Eskişehir Anadolu Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi  Doç. Dr. Gizem YILDIZ verdi. Hocamıza ve katılımcılara çok teşekkür ediyoruz.

Nis

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında bireylerin ayrımcılık ve olumsuz tutumlara maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla Hopa meydanında stand açıldı ve bilgilendirici broşür dağıtıldı. "Otizm nedir?" sorusu sorularak sokak röportajı ve otizmli bireylerin velileri ile röportaj gerçekleştirilerek video hazırlandı. Hazırladığımız videoyu  2 Nisan günü sosyal medya hesaplarımızdan güçlü bir şekilde paylaştık. Standımızı ziyarate gelen Hopa İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Sezai AYDIN'a, İlçe Şube Müdürü Sayın Okan YILMAZLAR 'a ve emeği geçen öğretmen arkadaşalarımıza teşekkür ediyoruz.

Hazırlamış olduğumuz videoya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Nis

21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü'nde Hopa meydanında broşür dağıtılarak farkındalık yaratılmıştır. Arkadaşlarımıza emekleri için teşekkür ederiz.

Ock

Dönem sonu faaliyetlerini coşku ile gerçekleştirdik. Bu etkinlikler kapsamında spor etkinlikleri, sanatsal etkinlikler, sinema etkinliği, müzik dinletisi ve son olarak çiğ köfte partsi düzenledik.

Etkinliklerimizin gerçekleşmesine katkı sunan bütün öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kemalpaşa Ortaokulu Esra BAYKAN ve okulumuz Müzik Öğretmeni M. Sertaç BAYKAN'a gerçekleştirdikleri müzik dinletisinden dolayı teşekkür ederiz

Ara

Okulumuzda velilere yönelik "Psikolijik Sağlamlık" ve "Özel Eğitimde Sağlıklı Beslenme" Semineri gerçekleştirildi. "Psikojik Sağlamlık" semineri okulumuz rehber öğretmeni Elvan YILDIZ tarafından gerçekleştirilmiş ardından Hopa Devlet Hastanesi Diyetisyeni Hatice Rabia AKSOY tarafından "Özel Eğitimde Sağlıklı Beslenme" semineri gerçekleştirilmiştir. Velilerimiz seminerlerden oldukça memnun kaldıklarını iafde etmişleridir. Okulumuz müdürü sayın Nazim ÇELİK velilere yönelik bu yararlı seminerlerin devam edeceğini söyledi. Seminerleri gerçekleştiren hocalarımıza teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuz tarafından her sene geleneksel olarak düzenlen 3 Aralık Dünya Engelliler Günü farkındalık etkinlikleri kapsamında, Hopa öğretmenevi ev sahipliğinde konser ve yemek programı düzenlenmiştir. Etkinliğimize katılım gösteren sayın İlçe Milli Eğitim Müdürü Sezai Aydın ve şube müdürlerimize teşekkür ediyoruz. Bu önemli günde sahne alarak çocuklarımızın gönüllerince eğlenmelerine katkı sunan Hopa Nuri Vatan Anadolu Lisesi müzik öğretmeni Hüseyin Zeytin ve öğrencilerine, Hopa 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lise müzik öğretmeni Emin Nalkıran'a ve okulumuz müzik öğretmeni M. Sertaç Baykan'a teşekkür ediyoruz.

Kas

10 KASIM ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'Ü ANMA  PROGRAMI OKULUMUZDA GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR. SAYGI, ÖZLEM VE MİNNETLE...

Kas

Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yılı okulumuzda coşku ile kutlanmıştır. Resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerimize ödülleri verilmiş ve sonrasında hep birlikte pizza etkinliği düzenlenmiştir.

Kas

İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Fahri ACAR İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sezai AYDIN ve Şuba Müdürü Okan YILMAZLAR ile birlikte okulumuzu ziyaret etmişlerdir. Ziyaret esnasında Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında okulumuzda yapılan etkinliklere katılım sağlanmış öğretmenlerle sohbet ettikten sonra okulumuzdan ayrılmıştır.

Haz

Artvin Özel Eğitim Uygulama I-II-III. Kademe ve Çoruh Özel Eğitim Meslek Okullarını okulumuzda misafir ettik.

May

10 - 16 günlerini kapsayan hafta, Birleşmiş Milletler tarafından Engelliler Haftası olarak kabul edilmiştir. Bu haftanın amacı, özel gereksinimli bireyler açışından toplumda farkındalık yaratabilmek ve toplumdaki bireylerin, özel gereksinimli bireyler ile empati kurmasını sağlamaktır.